Reimersholme

En dag för en massa år sedan - närmare bestämt 1977 promenerade jag och min fru på Reimersholme och med oss hade vi en kamera, vars bilder vi nu har återfunnit när vi nu scannar in våra gamla filmer till digitalt format. Fördelen med det gamla analoga fotograferandet är ju att man precis som vi återfinner gamla negativ och kan reproducera dem. Med ny digitalteknik kan det lätt gå så att man i dagsläget undervärderar bilder och raderar de som skulle ha blivit intressanta om 30 år eller så glömmer kvar värdefulla bilder på ett kamerakort, en telefon eller en hårddisk som kasseras.

Vi har väl aldrig tagit så mycket bilder som nu - men jag tror att vi kommer att ha brist på bilder från den här perioden pga att vi inte spar dem ordentligt. Köp en extern hårddisk och gör kopia på alla bilder på en samlad plats - så kommer framtiden att kunna se hur vanligt folk levde i dag.

"Today is only yesterday tomorrow"

 

 
 

Reimersholme fick sitt namn av hattstofferaren Anders Reymers under ett högtidligt dop den 24 juni 1798. Tidigare hette ön Räkningeholmen. Vin o Spritcentralen bildades 1917 som ett dotterbolag till Stockholmsystemet med uppgift att driva partihandel med vin och spritdrycker.

 
JAG VILL GÄRNA HJÄLPA TILL MED NÅGRA KRONOR TILL DIN SIDA

Åter till förstasidan